Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Chris van Remortel en Astrid Abels: Lightness of Being

september 22-13:00 17:00

Free

Chris van Remortel (1965) is fotograaf, graficus en kunstenaar

Een bevlogen fotograaf van licht, ruimte en structuren, gespecialiseerd in architectuur- en interieurfotografie, richt zich met een scherp oog op de wisselwerking tussen grafiek, schilderkunst en fotografie. Deze passie voor beeld werd gevormd tijdens een gedegen opleiding in audiovisuele kunsten, fotografie, animatie en video aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg. Ervaring in de grafische en audiovisuele industrie vormde de basis, waarna een opleiding in grafische vormgeving aan de Akademie St. Joost in Breda de fascinatie voor zeefdrukken verder aanwakkerde.

Leegstaande gebouwen vormen een bron van inspiratie, waarbij vooral de lichtinval een lege ruimte een unieke sfeer verleent. Het verkennen van zo’n gebouw wekt een gevoel van reizen op, waarbij nieuwe indrukken en ervaringen worden opgedaan, die vervolgens in de fotografie worden verwerkt. Deze bijzondere sfeer en dat specifieke gevoel worden in de foto’s vastgelegd.

De focus ligt op het vastleggen van verlaten woningen, oude kantoren, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen—gebouwen die vaak op het punt staan afgebroken, gerenoveerd of herbouwd te worden. De functieloosheid van deze ruimtes wordt benadrukt en in beeld gebracht. De daarop gebaseerde zeefdrukken zijn een verdere verkenning van hoe zeefdrukken een verhaal kunnen vertellen dat verder gaat dan enkel de fotografie, waarbij een spannend samenspel ontstaat tussen fotografie, zeefdruk, realisme en abstractie.

Astrid Abels

Astrid Abels schildert met hart en ziel, waarbij ze zichzelf volledig onderdompelt in het creatieve proces. Haar werk, dat voornamelijk abstract is, kenmerkt zich door een indrukwekkend kleurenpalet en een rijke gelaagdheid. Deze gelaagdheid ontstaat doordat Astrid niet alleen schept, maar ook deels weer overschildert, waardoor er diepte en complexiteit in haar werken ontstaat. Ze creëert op zowel groot doek als papier, waarbij elk kunstwerk getuigt van haar intense toewijding en artistieke visie. Haar werken zijn een kleurrijke en intrigerende reis door de lagen van haar verbeelding, waar het creëren en hercreëren elkaar voortdurend afwisselen.

Gegevens

Datum:
september 22
Tijd:
13:00 17:00
Kosten:
Free
Evenement Categorieën:
,