Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bevrijdingsconcert – het lied van de vrijheid

november 3-20:00

€15

Op zondagavond 3 november om 20.00 uur worden de eerste noten van het Bevrijdingsconcert 2024 hoorbaar in de historische Catharijnekerk in Heusden. Dit bijzondere concert markeert een gedenkwaardig moment: de gemeente Heusden viert dit weekend 80 jaar bevrijding.

De muzikale viering wordt verzorgd door drie lokale koren: Aquavocaal uit Drunen, de DiDonna’s, en Overdagkoor La Corbeille uit Vlijmen. Deze koren zullen zowel gezamenlijk als afzonderlijk liederen ten gehore brengen die nauw aansluiten bij de thema’s van het concert: de Tweede Wereldoorlog, de vreugde van de bevrijding en de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij. Een bijzonder moment in het concert is de vertolking van het bekende Largo uit de 9e symfonie van Dvořák, een stuk dat verwijst naar de gezongen versie van een vrouwenkoor in de Jappenkampen tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943.

Als eerbetoon aan 80 jaar vrijheid in de gemeente Heusden, zal mevrouw Kathleen Ferrier, bekend van de Van Randwijklezing 2024 en voorzitter van UNESCO Nederland, tijdens het concert een korte toespraak houden over het thema “vrijheid”. Dit concert belooft een indrukwekkende en ontroerende herdenking te worden, waarin muziek en woorden samenkomen om de waarde van vrijheid te vieren.

Gegevens

Datum:
november 3
Tijd:
20:00
Kosten:
€15
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Catharijnekerk
Burchtstraat 2
Heusden, 5256 EB
+ Google Maps