Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lokale democratie: verbinden de verschillen?

oktober 17-19:30

Free

Meetup: Lokale democratie: verbinden de verschillen?

Doe mee aan het gesprek over onze lokale democratie

Lokale Democratie: Verbinden de Verschillen?
Op donderdagavond 17 oktober 2024, om 19.30 uur, organiseert Cultuurtoren Honsoirde een bijeenkomst in het D’Oultremontcollege in Drunen over de stand van onze lokale democratie. Met de vraag of deze nog bestand is tegen de hedendaagse uitdagingen en crises, zullen Thom Blankers, bestuurskundige en wethouder van Heusden, en Geert-Jan Hamilton, voormalig griffier van de Eerste en Tweede Kamer, hun visie geven. Onder leiding van Frank Horvers en Patricia Lardinois zal er een open gesprek plaatsvinden over hoe de lokale democratie omgaat met uiteenlopende maatschappelijke vraagstukken.

Verschillen Verbinden
De meetup is een vervolg op het gemeentelijke jaarthema “Verschillen Verbinden” en wordt georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Heusden. Tijdens deze reeks bijeenkomsten wordt gepoogd om mensen samen te brengen zonder te polariseren. Eerder werd de rol van kunst besproken, en nu is het de beurt aan de democratie. De volgende bijeenkomst op 9 november behandelt de impact van sociale media op de gemeenschap.

Praktische Informatie
Gratis kaarten zijn te verkrijgen via de website van Bibliotheek Heusden:
https://bibliotheekheusden.op-shop.nl/5008/meet-up-lokale-democratie/17-10-2024 .
De toegang loopt via de hoofdingang van het D’Oultremontcollege. Vragen kunnen vooraf gestuurd worden naar
cultuurtoren@honsoirde.nl. Scholieren van het D’Oultremontcollege zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen wel graag aanmelden!

Gegevens

Datum:
oktober 17
Tijd:
19:30
Kosten:
Free
Evenement Categorieën:
,

Locatie

d’oultremontcollege
Dillenburgstraat 46
Drunen,